Reiniging

Het reinigen van je installatie is essentieel. Altijd bier van hoge kwaliteit en voorkomt bacteriën of andere verontreinigingen.

Altijd een heerlijk fris pils.

Het reinigen van biertapinstallaties en koelinstallaties in horecagelegenheden is van groot belang om te zorgen voor een optimale smaak van het bier en om te voorkomen dat er bacteriën en andere schadelijke micro-organismen in het bier terechtkomen. Het is daarom belangrijk om deze installaties regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat ze hygiënisch zijn en dat het bier dat eruit komt van de beste kwaliteit is.

Er zijn verschillende manieren om biertapinstallaties en koelinstallaties te reinigen, afhankelijk van het type installatie en de hoeveelheid bier die erdoorheen gaat. Sommige installaties kunnen worden gereinigd met speciale chemische reinigingsmiddelen, terwijl andere installaties handmatig moeten worden gereinigd met een borstel of een hogedrukreiniger.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het reinigen van deze installaties, omdat elk type installatie anders kan zijn en specifieke reinigingsmethoden kan vereisen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de installaties volledig droog zijn voordat ze weer in gebruik worden genomen, om te voorkomen dat er water in het bier terechtkomt.

Het is aan te raden om deze installaties minstens één keer per 2 a 3 weken te reinigen, afhankelijk van hoeveel bier erdoorheen gaat. Dit zal ervoor zorgen dat het bier van de beste kwaliteit is en dat de installaties in goede staat blijven. Als de installaties niet regelmatig worden gereinigd, kan dit leiden tot problemen met de smaak van het bier.

Verleng de levensduur van je installaties.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat biertapinstallaties en koelinstallaties niet alleen moeten worden gereinigd vanwege de hygiëne, maar ook omdat dit de levensduur van de installaties kan verlengen. Door de installaties regelmatig te reinigen, zullen ze langer meegaan en zullen ze minder snel stuk gaan, wat op lange termijn kan leiden tot besparingen op reparatie- en vervangingskosten.

Meer details nodig?
Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen of wil je jouw installatie laten reinigen?